Handtillverkad Skärbräda Ek, Längdträ

Exklusiv skärbräda i extra stort format

Denna exklusiva skärbräda i ek produceras för hand i Sverige av samma tillverkare som vår första skärbräda i ändträ. Det är med andra ord en riktigt genomarbetad hantverksprodukt som håller svensk toppkvalitet. Brädan är riktigt gedigen och sätts samman av ett litet antal stora stycken amerikansk ek. Tjockleken på 4 cm gör att den känns riktigt gedigen att arbeta med. Längden är extra väl tilltagen och med 48 cm är detta en stor modell – något som efterfrågas av många! Perfekt när du vill ha mycket yta att arbeta med på samma gång, vare sig du ska skära upp en stor brödlimpa eller hacka flera olika ingredienser på samma gång.

Mått

Längd: 48 cm
Bredd: 31 cm
Höjd: 4 cm

Några millimeters storleksvariation kan förekomma beroende på att varje bräda görs för hand.

Tillverkning

Finaste ekträ beställs in och sågas till i stora bitar för att sedan passas ihop med varandra. Ekstyckena monteras därefter ihop, limmas och sätts i ordentligt spänn för att torka. När limmet härdat och brädans kropp är byggd återstår slipning, inoljning, torkning och ytterligare ytbehandling. Som en signatur på den färdiga brädan bränns den lilla Nordwik-logotypen in nere i högra hörnet, och konstverket sveps i en tunn skyddande plastfilm. Varje bräda levereras i en svart tygpåse med Nordwik-logotyp.

Skötselråd

Får ej diskas i maskin utan bör handdiskas under rinnande vatten. Torkas alltid helt torr direkt efter rengöring och förvaras på en torr plats. Bör oljas in med jämna mellanrum.