Japansk Tekanna och 4 koppar, Gåvopaket

Uppskattad gåva

Detta gåvopaket består av en handmålad tekanna av gjutjärn med fyra matchande tekoppar, även dessa i gjutjärn. Gåvosetet levereras i en trälåda omsluten av ett vackert silkesband. En uppskattad present till någon som du vill unna mer lyx i vardagen.

Njut av te i goda vänners lag

Den japanska te-traditionen är tusenårig och allt från teers karaktär till sätten på vilka de bereds och avnjuts kan behöva en livstid att förstå fullt ut. För de som är nyfikna finns allt att lära. Å andra sidan, du behöver inte vara en japansk temästare för att ha utbyte av riktigt bra teprodukter. Detta gåvopaket kan uppskattas av alla. Se till att du använder ett riktigt bra lösvikts-te och anpassa vattentemperaturen för bästa smak. Vi väljer att inte vara mer pretentiösa än så.

Tekannan har ett rustikt utseende och är av japansk stil. Utsidan är vackert utsmyckad med ett strukturmotiv av körsbärsblommor som målats för hand. Insidan av kannan är emaljerad och så även undersidan av locket. Detta för att säkerställa att tevattnets smak hålls neutral och opåverkad av själva gjutjärnet. Det gängade handtaget ovantill är lindat med natursnöre för att ge ett skönt grepp och ytterligare förhöja den rustika känslan. Precis under locket finns ett löstagbart tefilter av rostfritt stål. 

Tekopparna är av lite mindre storlek och har tack vare sin gjutjärnskonstruktion en behaglig tyngd som andas kvalitet. Insidan är belagd med en blank emalj, det håller teet opåverkat och ger en behaglig känsla när du sippar på din dryck.

Värt att tänka på:

Tekopparna rymmer inte mer än 15 cl, och det finns en poäng med det. När du ofta behöver fylla på blir tedrickandet mer av en social aktivitet i sin karaktär, där du och dina vänner medan tiden går avslappnat kan samtala. Allt medan te omsorgsfullt hälls upp och avnjuts om vartannat. Ett litet men inte obetydligt nytt inslag i sättet vi kan uppleva och njuta den varma drycken.

Praktisk information

  • Fyll med hett vatten från vattenkokaren eller värm vattnet direkt i kannan.
  • Kannan kan användas på alla värmekällor, även induktionshäll.
  • Vi rekommenderar att produkterna handdiskas.
  • Kannan rymmer 1,2 liter.
  • Fler tekoppar i exakt samma utförande kan köpas separat.