Om Nordwik

Nordwik är ett svenskt varumärke som grundades 2017 och erbjuder utvalda köksprodukter med inspiration av nordisk matkultur och design. Sortimentet karaktäriseras av kvalitativa och hållbara köksprodukter inom matlagning och servering som redan är eller har potentialen att bli riktiga köksklassiker.

De utvalda produkterna har ett fokus på nordisk matlagning i naturnära färger med en klassisk, tidlös design i modern tid. Sortimentet utökas med flera köksprodukter för den dagliga nordiska matlagningen och för mer glädje i köket.

Nordwiks produkter är noggrant utvalda och tillverkas av ett fåtal handplockade leverantörer i Sverige, Europa och Asien med vilka vi har ett nära samarbete. Alla Nordwik-produkter ska vara säkra att använda. För att säkerställa detta låter vi oberoende testföretag utföra slumpvisa kontroller av våra produkter, genomför laboratorietest av produkter och material och kräver att våra leverantörer kan garantera att produkterna uppfyller EUs direktiv för produkter avsedda att komma i kontakt med livsmedel.

Våra fabriker i Asien lever samtliga upp till den europeiska standarden BSCI vilken garanterar att produktionen sker under ordnade former och att de anställda har schysta villkor. Läs mer om BSCI här.