Förkläde Tärnsjö-läder

Ett förkläde i särklass

I utvecklingen av detta förkläde har målet varit klart: att skapa det mest exklusiva skinnförkläde marknaden har sett. Resultatet är ett förkläde där materialet uteslutande kommer från svenska djur, där det bearbetats i vårt lands främsta garveri och där det slutligen varsamt mejslats ut för hand i en svensk fabrik. En enastående produkt för den som värdesätter svenskt hantverk och den kompromisslösa kvalitet som kommer därmed!

Skinn från Tärnsjö Garveri

Till detta förkläde används uteslutande hudar från svenska kor. Hudarna garvas och bearbetas varsamt på det anrika garveriet i Tärnsjö, Uppland. Tärnsjö Garveri har med sina traditionella och naturnära metoder för att förädla skinn bilvit ett begrepp i designerkretsar. Exklusiva varumärken i möbel- och inredningsbranschen stoltserar gärna med den kvalitetsförsäkran som signaleras genom användning av Tärnsjö-garvat läder.

Vid framställnings av produktionsfärdigt läder klyvs alltid skinnet i två delar. Varje djurhud delas därmed upp i två olika läder med lite olika kvalitet och egenskaper. Den undre delen, kallad ”spaltläder”, får en något styvare karaktär och är lite tjockare i materialet. Den övre delen, kallad ”ovanläder”, har en oerhörd styrka, är mjukare, tunnare, mer följsamt och håller högsta möjliga standard.

Tärnsjö-förklädet tillverkas alltid av ovanläder och är därmed något tunnare, lättare och mjukare än andra skinnförkläden.

Funktion och design

Förklädet har både en sidoögla och en praktisk magficka. Perfekt när du vill ha dina köksredskap nära till hands! Designen är stilren och avskalad. Respekten för det fina materialet lyfts fram genom att onödiga utsmyckningar valts bort till förmån för den melering och de små skiftningar som finns i varje unikt skinn och ger varje förkläde en egen karaktär.

Genom att justera nackremmen kan du själv välja längd på ditt förkläde. Knytremmarna som löper runt midjan är extra kraftiga och består av dubbla ihopsydda skinn för ännu större hållbarhet och kvalitetskänsla.

Skötselråd

Läs mer om skötselråd för våra skinnprodukter här.

Förklädet mäter ca 93 x 67 cm.