Bakstål & Pizzastål

Svenskt stål för pizza, bröd och grill

Vårt bakstål har sitt ursprung i malm från Kirunas gruva och har bearbetats för hand i Norrlands inland. Resultatet är en produkt av högsta kvalitet med en livslängd som sträcker sig över generationer. Få en perfekt gräddning av pizza och bröd i ugnen, lägg den på grillen eller använd som stekbord över öppen eld! Vårt stål räds inga utmaningar och kan hettas upp och kylas ner utan att slå sig eller spricka. En produkt redo att stå till tjänst genom hela livet.

Med bakstålet kan du själv baka pizza lika bra som på restaurang. Med omkring 16 gånger bättre värmeledningsförmåga än en pizzasten får du resultat som är därefter, och med den uppbyggda hettan i stålet kan du grädda flera pizzor på raken där den första smakar lika bra som den sista!

Bakstålet har vid leverans en ljus stålfärg som syns på bilden. För varje användning kommer ditt bakstål att ta en mörkare och mörkare ton för att efter ett tag få en ny elegant ytfärg. Bakstålet levereras i en tygpåse där stålet kan förvaras. Instruktionsbroschyr medföljer.

Bakstål och Pizzastål finns i fyra olika utformningar:

Bakstål rektangulär: 37 x 33 cm.
Bakstål rund: 39 cm i diameter.
Bakstål rund med handtag: 33 cm i diameter. 42 cm från handtagsände till handtagsände.

Stålet är massivt och har en höjd på 0,6 cm. Det rektangulära bakstålet finns även med höjden 1 cm och passar bra för dig som vill grädda många pizzor eller bröd i följd.

Ladda ned medföljande manual och recepthäfte här

Skötselråd

Läs mer om skötselråd för våra bakstål här.


 

Tillbehörsprodukter
Brödspade & Pizzaspade

Klassisk brödspade/pizzaspade i högkvalitativ björk i två olika utformningar. Spaden är anpassad till Nordwik bakstål och passar därmed perfekt till bröd och pizzor som ska gräddas i en vanlig hemmaugn. Läs mer om Nordwik Brödspade & Pizzaspade här.