Fålhagen Porslin

Klassisk porslinsserie

Namnet Fålhagen delar den här vackra porslinsserien med en stadsdel i Uppsala. Seriens formspråk ger en blinkning till klassiska svenska porslinsserier men vilar samtidigt tryggt i sitt egna unika uttryck. Det vackra mönstret uppvisar en livfullhet som balanserar med det avskalade och funktionella. En porslinsserie som skänker glädje vid såväl högtidsstunder som vid vardagens enklare middagar.

Ett porslin av högsta kvalitet

Samtliga produkter i Fålhagen-serien är tillverkade av förstklassigt fältspatsporslin. Tallrikar, skålar och assietter gjuts i formar och bearbetas sedan för hand i flera steg för att ta fram det signifikanta mönstret. Slutligen glaseras delarna och bränns i en temperatur på över 1300 grader. Resultatet är ett tåligt och elegant kvalitetsporslin med utmärkt hårdhet och vacker lyster. Alla delar i Fålhagen-serien tål maskindisk.

Komplett porslinsset

Fålhagen-serien finns att köpa som servis med 16 delar och består av:

  • 4 st tallrikar (27 cm)
  • 4 st assietter (22,5 cm)
  • 4 st skålar (15 cm / 60 cl)
  • 4 st djupa tallrikar (22,5 cm)

Fålhagen porslinsserie finns i 5 färger: vit, ljusgrå, mörkgrå, sand och blå.