Kinesisk Kockkniv

En kniv perfekt för asiatisk matlagning. Tack vare det höga bladet med den fina tyngden lämpar sig den kinesiska kockkniven utmärkt för att finhacka ingredienser. Kinesiska kockar använder ofta en och samma kniv till kökets alla uppgifter. Med stor skicklighet används denna knivtyp till allt från att strimla hårstråtunna grönsaker till att skära lövtunna bitar av kött och fisk.

Bladet är av högkvalitativt tyskt knivstål (1.4116) med en hårdhet på ca 56 HRC. En fin avvägning har gjorts för bladets hårdhet, där det är hårt nog att enkelt uppnå extrem skärpa, utan att för den delen bli för sprött. Resultatet är en slitstark kniv som med regelbundet underhåll alltid är vass och redo att löpa över skärbrädan i jakten på nya smaksensationer.

Kniven levereras handslipad efter ”honbazuke”-metoden. Metoden utgörs av tre olika steg, där varje steg ökar graden av skärpa. I det sista och avslutande steget används en läderartad polersten som sätter en rakbladsvass finish till eggen.

Handtag av vackert och slitstarkt pakkaträ.

Knivbladet är 18 cm långt och har en övre tjocklek på 2,5 mm. Hela knivens längd är 30 cm. Handdiskas.