Siljan Knivset

Ett exklusivt knivset från Nordwik. Under utvecklingen av detta knivset har man inspirerats av Siljansbygdens rika knivtradition och valt ett utförande som med avskalad design och naturnära material andas nordisk funktionalitet.

Knivarnas blad är av högkvalitativt tyskt knivstål (1.4116) med en hårdhet på ca 56 HRC. En fin avvägning har gjorts för bladens hårdhet, där de är hårda nog att enkelt uppnå extrem skärpa, utan att för den delen bli för spröda. Resultatet är slitstarka knivar som med regelbundet underhåll alltid är vassa och redo att löpa över skärbrädan i jakten på nya smaksensationer.

Varje kniv har varsamt handslipats efter ”honbazuke”-metoden. Metoden utgörs av tre olika steg, där varje steg ökar graden av skärpa. I det sista och avslutande steget används en läderartad polersten som sätter en rakbladsvass finish till eggen.

Handtag av vackert och slitstarkt pakkaträ.

Mått kockkniv: Bladlängd 20 cm, Knivlängd inkl. handtag 32,7 cm
Mått brödkniv: Bladlängd 22,8 cm, Knivlängd inkl. handtag 35 cm
Mått skalkniv: Bladlängd 8,9 cm, Knivlängd inkl. handtag 19,5 cm

Samtliga knivar ska diskas för hand.