Liljan Servis

Servis i modern och funktionell stil

Med den här servisen har Nordwik valt en annan riktning än med den populära Fålhagen-serien. Istället för det klassiskt ljusa och lantliga har man här valt en råare och mer modern stil, med ett formspråk som lyckas kombinera funktionalitet med känslan av fine dining.

En handgjord servis av högsta kvalitet

Servisen är av tjockt stengods av högsta kvalitet. För att öka den råa och moderna känslan har pastatallrikarna och skålarnas undersida behållits oglaserad. Den obehandlade keramikens individuella mönster tillåts vittna om såväl hantverket i produktionen som brännugnens höga temperaturer.

Alla delar i denna servis är handgjorda vilket gör varje del unik i det att både formen och lasyren kan skilja sig mellan servisens olika delar.

Setets innehåll

Setet innehåller 4st Mattallrikar, 4st pastatallrikar och 4st skålar.

Tallrikarna med sin diameter på 27 cm känns stora och rejäla, mycket tack vare avsaknaden av brätte. Hela tallriken kan användas som serveringsyta och begränsas av den tvära ytterkanten på 2 cm. Modellen känns igen från många finkrogar och inbjuder i samklang med den blåsvarta glasyren till verkligt eleganta uppläggningar. Likt en mörk målarduk får tallriken vara en vilsam bakgrund som framhäver dina färgsprakande gastronomiska kreationer!

Pastatallrikarna är med sina 23 x 5 cm rymmer precis så mycket som en pastatallrik ska. Passar för servering av allt från större portioner pasta till matiga grytor. Botten är helt platt vilket ytterligare bidrar till pastatallrikarnas mångsidighet.

Skålarna är klassiska i sin utformning och mäter 15 cm i diameter, med en höjd på 7,5 cm. Perfekt för frukostflingor, efterrätter och goda soppor.

Samtliga delar tål mikrovågsugn och maskindisk.