Stekpanna 28 cm Rostfritt stål 5-ply

Professionell stekpanna med femlagers-konstruktion

Stekpannor i rostfritt stål har länge använts i restaurangköken och är för många ett självklart val vid stekning av framför allt olika sorters protein. Den här stekpannan från Nordwik är uppbyggd av fem olika lager: kärnan består av tre lager aluminium vilka omsluts av två yttre lager rostfritt stål. Kombinationen av dessa lager gör att pannans får en överlägsen värmespridning och snabbt blir jämnt varm över hela stekytan. Tack vare att de yttre skikten är av rostfritt stål är pannan väldigt tålig och kan användas tillsammans med redskap i både trä och metall.

Diameter: 28 cm
Höjd: 5 cm

Användning

Stekpannan kan användas på alla värmekällor, inklusive induktion. Börja alltid med att värma pannan på medelvärme och öka därefter värmen om du önskar steka i en högre temperatur. Ha tålamod vid stekning av protein, så som ägg och kött. Till en början sätter sig proteinet fast i pannan, men så snart maillard-effekten gjort sitt och gett råvaran en stekyta så släpper den av sig själv. Försök alltså inte att vända för tidigt utan låt pannan och värmen göra sitt.

Skötselråd

För att stekpannan ska hålla sin form och inte ”slå” sig rekommenderas att hastiga temperaturskiftningar undviks. En kall pannan ska värmas upp gradvis – börja gärna på medelvärme. På samma sätt bör du låta pannan svalna något innan den diskas.

Tål maskindisk.